7 kreativnih in okolju prijaznih idej za zavijanje daril

V digitalni dobi na videz pošiljamo več e-razglednic kot voščilnic. Toda ko gre za darila, ni druge možnosti, da jih zavijemo v papir. Vse bolj je priljubljen trend okolju prijazni materiali, ki jih je mogoče reciklirati. Seveda je lepo zavito darilo videti čudovito  in prinaša veselje vašim najdražjim, toda po razkritju darila je veliko zapravljanja!Da bi zmanjšali veliko količino papirja, ki se uporablja, smo za vas pripravili 7 najbolj kreativnih in okolju prijaznih  idej za zavijanje daril, zato letos lahko darila naredite okolju prijazne. 

1) Narisani trakovi in pentja

Nalepke in darilne oznake naredijo darilu privlačen in zanimiv videz. Ampak ste kdaj pomislili, da jih bodo po odprtju vrglel naravnost v koš?Na srečo obstaja trajnostna različica za dekoracijo.Preprosto narišite na vaše darilo:
 • črte
 • pentlje
 • različne vzorce
presenečeni boste nad tem, kako dekorativno in zabavno izgledo, prihranili pa boste tudi denar! 

2) Stari časopisi

Če se vam zdi, da berete veliko časopisov ali imate dostop do njih, bi bili presenečeni, kako čudovito darilo boste iz njega ustvarili!Enobarvni tisk izgleda odlično poleg roza in črnega traku ter kakšne vejico rož. Pomeni tudi, da bo vaše darilo najbolj izstopalo tako na zabavi kot pod božičnim  drevesom. Poleg tega bo časopis  šel naravnost v škatlo za recikliranje.  

3) Stara tkanina

Ali imate kakšen star prt iz lanskega leta?Nato pomislite, da vanje zavijete svoja darila!Med ostalimi darili bo videti zelo unikatno
 • izrezite star kos blaga
 • preprosto zavežite vozel kot lok
 • ali odrežite dodaten košček materiala, ki ga boste uporabili kot začasni trak.
Če vaš prejemnik ne želi obdržati blaga, ga lahko vedno dobite v dodatno uporabo naslednje leto.  

4) Reciklirane revije

Neveste kaj s starimi revijami, ki ste jih že prelistale in vam nabirajo prah na policah?Sedaj je odlična priložnost, da te stare revije spremenite v nekaj koristnega. Revija je poceni možnost,

5) Strani starih knjig

Res je obstajajo knjige, ki jih lahko reciklirate, da ustvarite odličen ovojni papir. Na desetine spletnih vadnic, ki vam pokažejo, kako natančno spremeniti knjižno stran v odličen darilni papir. Izgleda zelo učinkovito in še bolje je, če je vaš prejemnik navdušen bralec knjig. 

6) Masonski kozarci

Kozarci so odlična predstavitev za užitna darila in toaletne izdelke. So edinstven način, da pokažete, da ste porabili čas in trud za zavijanje darila.Poleg tega pa obdarovanca obdarite s posodo za večkratno uporabo, ki jo lahko uporabi za polnjenje. Če želite, lahko dodate nekaj recikliranega papirnatega papirja, da dokončate videz, ali preprosto pustite, da je kozarec sam zase.    

7) Škatle

Ne smete podcenjevati škatle!Če kupujete po spletu ali razne čevlje, boste morda imeli kakšno po hiši, ki je kot nalašč za vaše darilo. S temi škatlami zadržite lepo obliko in jih na edinstven način okrasite z barvami, tkaninami, vrvicami in celo biorazgradljivimi bleščicami.  Odličen način, da prikrijete svojo darilo tako za rojstne dneve kot božične praznike !Zavijanje daril za otroke https://luniks.si/zavijanje-daril-za-otrokeZanimiva darila,  najdete na povezavi https://luniks.si/#zavijanjedaril#recikliranmaterial#ekoljuprijazenmaterial#kreativnadarila#zanimivadarila#idejezazavijanjedaril              

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Izberite