Ustvarite božična darila z navdihom

Ustvarite božična darila z navdihom

Želite popestriti vaša božična darila, a je zlaganje papirja vaša šibka točk? Popestrite božična darila z zanimivimi okraski

Posušite limono in dodajte vejico zelenja

Lepo zavita božična darila lahko okrasite z zelenjem in posušenim sadjem (Vir: EV)

Limone naj bodo narezane na kolobarje. Če želite posušiti limono, jo lahko položite na papirnato brisačo, ki bo vpila limonin sok, nato jo nekaj dni pustite blizu radiatorja ali prostora kjer kuhate. Limona se bo posušila. Lahko jo posušite tudi v pečici. Pečico segrejte na nizko temperaturo in vanjo položite narezane limone. Pustite jih v pečici 3 ali 4 ure. Preverite jih večkrat. Ko jih vzamete iz pečice pazite, da se limone ohladijo.

Tako posušene limone lahko odlično uporabite za dekoracijo vašega darila. Dodajte še kakšno zimsko zelenje, ki ga najdete na sprehodu.

Natisnite lepa voščila in jih z vrvico lepo namestite na darilo

Okrasite božična darila z lepim sporočilom (Vir: YouTube)

Če nimate ideje, imate pa pri roki tiskalnik, pripravite lepo božično posvetilo na list papirja. Z uporabo malo kreativnih pisav, je dovolj le: »Vesel božič«.

Okrasite darilo z božičnimi okraski

Pri zavijanju daril si lahko pomagate z božičnimi okraski (Vir: YouTube)

Namesto pentlje lahko uporabite božični okrasek pri zavijanju darila. Lepo okrašeno darilo še dodatno izkazuje, koliko vam nekdo pomeni.

Zavijte božično darilo v ruto, šal ali druge vrste blago

Gre za japonsko metodo Furoshiki. Furoshiki je tradicionalno japonsko zavijalno blago, ki se uporablja za prevoz predmetov, kot so oblačila, darila in drugo blago. Domneva se, da izvira iz obdobja Nara (710–794), ko so ljudje uporabljali velike kvadrate blaga za nošenje svojih stvari. Praksa uporabe furošikija se prenaša skozi generacije in se uporablja še danes. Furoshiki je trajnosten in okolju prijazen način zavijanja, saj je blago mogoče ponovno uporabiti in ne zahteva uporabe papirja ali plastike.

Ste se odločili za eko zavijanje daril? (Vir: EV)

Mnogi to tehniko zavijanja prilagojeno uporabljajo tudi pri zavijanju daril s papirjem, čeprav je v osnovi namenjeno zavijanju z blagom. S Furoshiki tehniko lahko preprosto zavijete steklenice, oblačila, pravokotna darila, naredite darilno vrečo iz blaga…

Ta tehnika postaja vse bolj priljubljena, saj se mnogi obračajo k okolju prijaznejšim metodam, še posebej v božičnem času. Kako zaviti božično darilo s Furoshiki tehniko?

1. Začnite s kvadratno krpo. Darilo položite na sredino blaga.

2. Združite zgornji in spodnji kot blaga ter ju zavežite v vozel.

3. Vzemite levi in desni vogal blaga in ju zavežite v vozel.

4. Obrnite darilo in ponovite koraka 2 in 3.

5. S preostalo krpo zavežite pentljo.

Furoshiki tehnika zavijanja daril se vse bolj uveljavlja (Vir: YouTube)

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite