Kako zaviti božična darila?

Kako zaviti božična darila?

Kupili ste vsa božična darila, sedaj pa je čas, da jih lepo zavijete? Tukaj je nekaj idej, kako zaviti božično darilo.

Božična darila so pripravljena

Božična darila, ki jih podarjamo družinskim članom, prijateljem in drugim osebam, ki jim želimo izraziti hvaležnost in ljubezen, so pripravljena. Kaj pa sedaj?

Znižajte stroške zavijanja daril

Čeprav so božične darilne vrečke v skoraj vseh velikosti, s čudovitimi motivi in so časovno zelo praktične, je lahko nakup darilnih vrečk kar velik strošek. Da bi prihranili in hkrati poskrbeli, za privlačen izgled vaših daril, ter jih s tem naredili še pomembnejše, smo za vas pripravili nekaj zanimivih idej za zavijanje darila za božič.

Naredite darilno vrečko sami

Zaviti darilo zagotovo ni težko, še posebej, ko gre za darilo, ki je v škatli pravilne oblike. Vendar božična darila so pogosto različnih oblik (na primer skodelice, igrače…). Iskanje škatel, v katera bi lahko zavili darila za božič je prav težko. Nakup le-teh pa je spet dodaten strošek. Izdelajte zato darilno vrečko sami in prihranite. Tako bo vaše darilo izgledalo čudovito, pa ne glede na to, kaj se skriva v njem.

Božična darila so lahko različnih oblik in velikosti (vir: Youtube)

Za izdelavo darilne vrečke potrebujete:

  • Darilni papir,

  • Škarje,

  • Lepilo.

Vzemite toliko papirja, da bo velikost zloženega papirja ustrezal velikosti darila (v tem primeru skodelice). Zložite papir skupaj z obeh strani, da se strani prekrižata in ju prelepite z lepilnim trakom. Prepognite nato navzgor eno stran dobro zapognite.

Izdelajte darilno vrečko in vanjo položite božično darilo (vir: Youtube)

Odprite ta del papirja, ki ste ga zapognili navzgor in stranice samo potisnite navzdol. Kota, ki ste jih sedaj ustvarili prepognite navznoter in ju zalepite. To je vse. S tem ste pripravili dno darilne vrečke. Tako zložen papir odprite in nastala je darilna vrečka. Na dno lahko položite trdnejši papir ali karton, da bo vrečka kompaktnejša. Gornji del lahko okrasite kakor hočete. Zgoraj lahko vrečko zavežete z mašno, lahko zalepite…

Lepa in enostavna rešitev za zavijanje božičnih daril (vir: Youtube)

Kako zaviti steklenico?

Pogosto darilo v teh dneh je pijača – penine, vina, likerji… Bodite inovativni pri zavijanju darila in zavijte steklenico bolj inovativno.

Izrežite večji kos darilnega papirja. Papir raztegnite in nanj postavite steklenico v pokončnem položaju. Obrnite papir navzgor in ga pričnite upogibati proti tulcu steklenice – najprej eno stran in nato drugo. Tako ustvarite harmoniko, ki daje steklenici prav lep izgled. Zaključite s pentljo.

Inovativen način kako zaviti steklenico – izgleda lepo, kajne? (vir: Instagram)

Zavijte božična darila kreativno

Namesto običajnega zavijanja zavijte božično darilo z žepkom.

Najprej zapognite en del papirja ob darilu. Desno stran papirja potegnite čez darilo in nato še levi (zapognjen) del. Tako nastane žepek. Zapognite in zalepite še spodnji in zgornji del. Dodate lahko tudi posvetilo.

Kako zaviti mehkejša darila (oblačila, plišaste igračke)?

Pogosto darilo za božič so puloverji, srajce, nogavice… Kako zaviti oblačila, ki so mehkejša in težko oblikujemo lepo darilo? Priskrbeli smo tudi nasvet za te vrste daril. Ko pripravite darilni papir in nanj položite oblačilo, ga na eni strani zalepite, nato pa privijte konce navznoter, a ne tako, da bi se dotikali oblačila. Na enem koncu zarežite s škarjami zavihek do ¾ in nato ponovite na drugi strani. Zarezana dela obrnite navznoter. Tako boste dobili neke vrste ovratnik. Dodate lahko še pentljo in darilo bo zares izgledalo odlično.

Inovativno zavijanje oblačil (vir: Instagram)

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite