Božična darila za vsakogar

Božična darila za vsakogar

Ne glede na to, kako raznolika je vaša družina, boste v naši trgovini Luniks.si našli božična darila za vsakogar.

December je mesec obdarovanja

Decembra nas obiščejo trije veliki možje: sveti Miklavž, Božiček in Dedek Mraz. Čeprav so vsi dobri možje povezani z obdarovanjem otrok, se je tradicija obdarovanja v zadnjih letih nekoliko razširila tudi na odrasle.

Sveti Nikolaj (ali Miklavž) je bil dobrotnik plemiškega rodu, ki se je odločil postati duhovnik. Podedovano bogastvo je razdal revnim. Umrl je 6. decembra in takrat se praznuje njegov godovni dan. V noči iz 5. na 6 december Miklavž obdaruje otroke. Pripovedka pravi, da je Miklavž v težki zimi obiskal otroka revnih staršev v bolnišnici, ki je bil lačen, saj mu starši niso mogli priskrbeti hrane. Prinesel mu je jabolka, fige. Na poti do bolnišnice je premagal parklja. Ker ga je parkelj prosil, naj mu vrne krempelj, ki ga je Miklavž nevede imel na meču, ga od takrat spremljajo parklji in strašijo nemarne otroke.

Obdarovanje za božič je povezano z darovi za otroke, kot so jih ob rojstvu Jezusa prinesli sveti trije kralji: Gašper, Miha, Boltežar. V 20. stoletju se je iz Amerike prenesla tradicija Božička in s tem obdarovanje v širšem smislu.

Dedek Mraz prihaja iz Rusije in se je pri nas bolj razvil v času Jugoslavije. Dedek Mraz je mitološki dobrotnik, ki iz 31. decembra na 1. januar obdaruje otroke in ne dela razlik med njimi.

Na luniks.si najdete božična darila za vsakogar

Zagotovo so vsi decembrski možje za otroke zelo pomembni, saj so otroške želje neomejene in otroci tako decembra dobijo veliko daril. Prav tako so tukaj zaključki ob koncu leta, pa praznovanje novega leta. Veliko je različnih priložnosti za obdarovanje naših najbližjih, da jim zaželimo vse dobro.

Darila za božič za otroke

Na Luniks.si najdete veliko izbiro božičnih daril za otroke. Ko izbirate darila za otroke, je pomembno vedeti, da se otroci razvijajo drugače. Bolj kot njihovo starost upoštevajte kaj jih veseli: glasba, šport, ustvarjanje…

Božična darila za vašo (boljšo) polovico

Kako popestriti vaš zakon? Vzemite si čas za svojo boljšo polovico. Želite podariti nekaj klasičnega, kot je pulover, parfum? Morda boste letos izbrali nekaj, kar že dlje časa potrebuje. Iščete nekaj kar bo popestrilo vajin odnos ali nekaj kar bosta porabila skupaj? Popestrite vajin odnos. Pokažite ji/mu naklonjenost, preglejte:

Božična darila za družino

Za vas smo pripravili pester izbor daril za vse vaše družinske člane. Pa naj bo za babico in dedka, strice in tete, prav tako za prijatelje. Če potrebujete več informacij, nas pokličite: 068 124 158.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite