Darila za valentinovo

Darila za valentinovo

Kaj ste nazadnje dobili in podarili za valentinovo? Kakšna so pričakovanja in kako izbrati darilo za valentinovo? Je na dan zaljubljencev čokolada še vedno tako priljubljena ? In rože? Ali so se darila za valentinovo kaj spremenila?

Foto: Darila za valentinovo (Vir fotografije: EV)

Sveti Valentin

Valentin iz 3. stoletja je znan kot zavetnik ljubezni. Duhovnik Valentin je na skrivaj poročal bojevnike v času rimskega cesarstva. Cesar Klavdij II je namreč prepovedal poroke vojakom, saj je veljalo, da so poročeni moški slabi bojevniki. Valentin je nosil prstan na katerem je bil Kupid, ki še danes velja kot simbol ljubezni. Med kristjane je delil papirnata srca, da bi ljudi spomnil na ljubezen do boga. Ko so ga odkrili je bil obsojen na smrt.

V ječi se je Valentin zaljubil v slepo ječarjevo hči. Ječar je Valentina zasmehoval zaradi njegove vere. Valentin je bil usmrčen 14. februarja. Na njegov zadnji dan je za ječarjevo hči napisal ljubezensko pismo s podpisom »Tvoj Valentin«. Dekle je zaradi njegovih besed spregledala, celotna družina se je tako zapovedala krščanstvu, Valentin pa je bil razglašen za svetnika.

Pomen valentinovega dne

Sodobno praznovanje Valentinovega se je razvilo postopoma. V 14. stoletju je angleški pesnik Geoffrey Chaucer napisal pesem svoji ženi, ko je bil zaprt v londonski ječi. Zgodovinarji to pesem označujejo kot začetek romantične ljubezni med dvema zaljubljencema. Prav tako je v tem obdobju valentinovo bilo omenjeno v Shakespearovi tragediji Hamlet, ko Ofelija pravi: “Jutri je valentinovo.”

V 17. stoletju se je ta praznik zelo uveljavil v Angliji, ko je postalo običajno, da so si prijatelji in zaljubljenci izmenjevali drobna voščila in darila.

Darila za valentinovo

Praznik Valentinovo še danes ostaja praznik romantične ljubezni. Ljubezen je tista, ki nam daje moč, pogum. Ni zaman pregovor, da je ljubezen zaletava, ne vidi in nič ne sliši. Kajti zaradi prave ljubezni zmoremo toliko več. In prav je, da si vsaj enkrat na leto vzamemo čas samo za partnerja in izkažemo hvaležnost za ljubezen, ki nam jo daje in prejema.

Masažna blazina

Darila za valentinovo so običajno manjše pozornosti, ki izkazujejo naklonjenost do partnerja, so romantična, osebna. Namenjena so razvajanju. Na primer masažna blazina Relax, ki pomirja in sprošča. Masažna blazina je primerna za vrat, hrbet, trebuh, noge, roke, gležnje, … Namenjena je sprostitvi in dobremu počutju, saj zmanjšuje bolečine v sklepih, lajša glavobole, izboljšuje prebavo, zmanjša tesnobo…

Silikonski masažer

V kolikor si bosta s partnerjem privoščila kakšen oddih v termah, zasebnem jackuzziju ali pa preprosto mirno kopel doma, bosta vajine užitke popestrila s silikonskim masažerjem za nego telesa v kopalnici. Ima dvostransko uporabnost – masaža in piling. Ta silikonska krtača bo zagotovo postala nepogrešljiva v vajini kopalnici. Izdelana je iz vzdržljivega materiala in je pralna v pralnem stroju.

LED tabla za ljubezenska sporočila

Želite izraziti ljubezen do partnerja to leto drugače kot na voščilnici, vendar niste pesniške duše, da bi napisali lep verz ali pesem? Izrazite ljubezen z LED tablo in sestavite kratko in jedrnato, koliko vam vaša ljubezen pomeni.

Foto: Tabla z napisi (Vir fotografije: EV)

Zvočnik za vajine pesmi

Čeprav je bilo včasih zelo romantično darilo sestava romantičnih pesmi na kaseto ali cd, se danes le-to skorajda ne uporablja več. Lahko pa pripravite mapico na telefonu z vajinimi najljubšimi pesmimi, da jih bosta vedno in povsod lahko poslušala na vodoodpornem zvočniku (pod tušem, na sprehodu, v bazenu, savni…).

Škatlica za nakit

Valentinovo je tudi priljubljen trenutek za zaroko ali podarjanje nakita, ure… Morda želite vaš nakit podariti v prav posebni škatlici za nakit? Zaradi mer: 15,5 x 6 x 15,5 bo škatlica primerna za namensko uporabo na dolgi rok. Prav tako se na pokrovu škatlice nahaja ogledalo.

Valentinovo je samo za vaju

To je seveda samo nekaj idej, veliko idej za zanimiva darila najdete na naši spletni strani luniks.si. Poiščite ideje za darila za valentinovo v naši spletni trgovini.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite