Kako izbrati primerno darilo za rojstni dan?

Kako izbrati primerno darilo za rojstni dan?

Obdarovanje je obojestranski proces zadovoljstva, če le znamo izbrati primerno darilo za našega obdarovanca. Zelo lep občutek nas namreč obdaja, ko prejmemo darilo, prav tako zadovoljno pa se počutimo, ko darilo za rojstni dan podarimo. Še posebej, če je slavljencu/slavljenki všeč.

Izberite primerno darilo za rojstni dan na luniks.si (vir fotografije: FP)

Komu kupujete darilo za rojstni dan?

Da boste lahko izbrali popolno darilo za rojstni najprej pomislite, kaj je slavljencu/slavljenki všeč. Lahko pripravite tudi seznam, na katerega umestite nekaj lastnosti osebe, za katero pripravljate darilo:

– glavne značilnosti te osebe (ima rada šport, glasbo, knjige, živali, je dobrodelna, ima rada filme…),

– kakšne stvari so tej osebi všeč (jo navdušujejo ročni izdelki, priznane blagovne znamke…),

– kakšne ima hobije v prostem času (je udejstvovana v kakšnem klubu, potrebuje kakšen material ali orodje za nov hobi),

– v katerem obdobju življenja je (bo kmalu šla v šolo, se bo kmalu upokojila, trenutno veliko potuje…),

– kaj počne v prostem času (sprehodi, pohodi, obiski, vrt…),

– čemu posveča veliko pozornosti (spremlja življenje slavnih, opazuje ptice…),

– kaj potrebuje…

Skrbno izbrano darilo za rojstni dan lahko prinese prav prijetno presenečenje in zadovoljstvo v življenje slavljenka/slavljenke.

Upoštevajte želje slavljenka/slavljenke

Preden se lotite velike raziskave o tem, kakšno darilo za rojstni dan podariti, je morda najbolje, da povprašate slavljenca/slavljenko kaj si pravzaprav želi. Vprašajte, kaj bi potreboval/a, pri čem mu/ji lahko pomagate (na primer če si nekaj zares želi, a je cena previsoka, povprašajte, kako lahko pomagate).

Je darilo za rojstni dan premišljeno, zaželeno ali/in uporabno?

Cilj dajanja darila naj bodo dobri nameni. Najboljše je, da je darilo za rojstni dan premišljeno izbrano in seveda v mejah želja posameznika. Če uspemo uloviti ta balans, potem bo zadovoljstvo z darili zagotovljeno.

Darila lahko razdelimo med: zaželena in nezaželena darila, premišljena in nepremišljena ter uporabna in neuporabna darila.

Nepremišljeno darilo je tudi dajaje denarja, vendar je zelo uporabno darilo za rojstni dan, zato je običajno dobro sprejeto. Nakazuje pa seveda, da v darilo ni bilo vloženega veliko truda. Če podarimo denar je dobro razmisliti o zanimivi embalaži, posvetilu, tako da pokažemo premišljenost pri obdarovanju.

Pri dajanju daril nas običajno spremlja altruizem, kar pomeni, da darila izkazujejo skrb za čustva drugih, ki darilo prejemajo in tako presegajo materialno merilo blaginje. Altruizem pomeni, da želimo, da se drugi počutijo skrbno ob prejemu in doživijo veselje ali pa prijetno presenečenje ter seveda, da preprečimo, da bi bili razočarani.

Darilo za rojstni dan naj bo skrbno izbrano

Najprej se vprašajmo, kaj slavljenec/slavljenka potrebuje. Na primer: ali gre za študentko, ki ima veliko raznolikih obveznosti, potrebuje morda kaj kar bi ji pomagalo pri organizaciji. Kaj na primer potrebuje vaša prijateljica, ki je postala mama – morda oddih… Ali pa kaj potrebuje pomemben poslovnež – na primer: več časa… 🙂

Včasih lahko kaj o mnenju za darila povprašate prijatelje, partnerja, … vsekakor razmišljajte malce izven okvirja, a predvsem tako, da v okvir vključite življenjski stil te osebe.

Bodite pozorni poslušalci pred nakupom darila

Če ste nekaj tednov pred tem, da boste za slavljenca/slavljenko kupili darilo, prisluhnite tem osebam že ko se kaj dobite na kavi – berite med vrsticami in bodite pozorni.

Darilo za rojstni naj malo izraža tudi vas

Vaš odnos z obdarovancem je edinstven in prav lepo bo, če vam bo uspelo v darilo vnesti ta odnos. Tudi ko izročate darilo ste lahko malce inovativni, da bo vse skupaj zares lepo. Nikoli ne smemo pozabiti na čisto zabavo, ko odvijamo darila.

Pomen darila je veliko večje od njegove vrednosti

Konec koncev – vse kar šteje je namen. Razkošna in velika darila niso bistvo rojstnega dneva. Šteje to, da imaš ob sebi ljudi, ki te sprejemajo in te imajo radi ne glede na vse, zato se nikakor se obremenjujte z vrednostjo. Osebno izbrano darilo za rojstni daj je vredno veliko, veliko več.

Študija leta 2016 opravljena v Ameriki je razdelila osebe v dve skupini. Vsaka skupina je imela budget 15 dolarjev. Naloga ene skupine je bila naj kupijo “materialno” dobrino (oblačila, toaleta…), naloga druge skupine pa je bila, da denar porabijo za “izkustveno” darilo (npr. vstopnice za muzej, tekmo, kosilo…). V skupini, kjer so podarjali izkustvena darila, se je izkazalo izjemno izboljšanje odnosa.

Iz tega lahko izhajamo, da je najboljše darilo za rojstni dan, ki ga lahko podarite obdarovancu, pravzaprav kakovostno preživet čas. Imejte to v mislih ne glede na priložnost za katero kupujete darilo.

Izberite primerno trgovino da najdete darilo za rojstni dan

Sedaj, ko ste naredili majčkeno raziskavo in ste že nekaj razmišljali, kaj bi lahko kupili, pa je treba pregledati ideje.

Trgovine so se danes vse bolj preselile na splet. Kar za kupca sploh ni tako slabo. Še prav posebej dobro je, ko iščemo odlično idejo za rojstnodnevno darilo. Spletna trgovina z različnimi izdelki, nazornimi opisi izdelkov in kategorijami, je odlična priložnost za pridobivanje idej.

Vabljeni v našo trgovino, kjer lahko pregledate različne kategorije izdelkov:

Za otroke, https://luniks.si/kategorija/najmlajsi/

Za ženske, https://luniks.si/kategorija/darila/darila-za-zenske/

Za moške, https://luniks.si/kategorija/darila/darila-za-moske/

Do 20 € https://luniks.si/kategorija/darila/darila-do-20-eur/

In še veliko več.

Pišite nam za več informacij: [email protected] – smo družinsko podjetje, z spletno trgovino z zanimivimi izdelki. Obrnite se na nas pri izbiri daril.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite