Ideja za darilo naj izvira iz prejemnika

Ideja za darilo naj izvira iz prejemnika

Vsak si želi razveseliti svoje prijatelje in znance. Približuje se čas obdarovanja. Ali tudi vi razmišljate o darilih? Da boste bolj sproščeni pri nakupovanju vas želimo opomniti, da pred nakupom razmislite o obdarovancu.

Ideja za darilo (Vir fotografije: EV)

Kakšna je primerna vrednost darila?

Pri izbiri daril smo pogosto preveč obremenjeni s ceno. Vrednost samega darila ne izkazuje ljubezni. Glede na raziskavo Združenja za psihološko znanost iz leta 2016 se obdarovanci raje odločajo za draga darila, saj želijo videti presenečenje prejemnika. Z dragim darilom imamo pogosto občutek, da to dosežemo.

Osredotočite se na prejemnika

Glede na omenjeno raziskavo ni treba obubožati ob obdarovanju, da bi osrečili obdarovanca. Zgodi se namreč tudi, da so dražja darila bolj razveselila tistega, ki je darilo kupil, kot prejemnika. Izkazalo se je, da je »popolno darilo« tisto, v katerem bo prejemnik užival.

Primerna ideja za darilo

Za dobra darila so se izkazala tista, ki jih bo prejemnik dejansko lahko uporabil. To so dokazali na praktičnem eksperimentu.

V raziskavo so vključili več parov. Naloga prvega v paru je bila, da sestavi uganko in izbere darilo, ki jo bo podaril drugemu, ko reši uganko. Na voljo sta bili dve darili. Drago nalivno pero, ki je bilo zelo težko in neuporabno za prenašati s seboj ter navadno nalivno pero.

Po vaji so se raziskovalci pogovarjali s pari. Izkazalo se je, da se je prejemnikom zdelo bolj zaželeno in premišljeno darilo manjše pero, ki ga bodo dejansko lahko uporabili. Nobenih dokazov ni bilo, da so dražja darila boljša.

Ideja za darilo naj bo torej primerna za vašega obdarovanca. Pomislite kje bo lahko uporabil vaše darilo.

Izvirna ideja za darilo

Poglejte iz okvirja. Na primer, vaša prijateljica rada telovadi, a se pogosto pritožuje, da nima časa za obisk fitnesa. Lahko ji vplačate enoletno naročnino za aplikacijo na telefonu, s programom za tri minutno vadbo na dan. Dodate še športne ženske pajkice in imate popolno darilo.

Ideja za darilo za tiste, ki težko vstajajo

Se tudi v vaši družbi najde kdo, ki ni najbolj jutranji tip? Morda pa zato, ker potrebuje prijaznejšo budilko. Na primer s funkcijo simulacije sončnega vzhoda in najljubšo radijsko postajo.

Ideja za darilo za šolarje

Ne glede na starost vaših šolarjev je zemljevid sveta s premazom za praskanje odlična ideja za darilo. Poznavanje sveta je vedno zanimivo. Iz tega lahko pripravite igro. Otrok lahko popraska države, ki jih je že obiskal. Lahko označi države, ki jih želi obiskati. Spodbujajte domišljijo z zanimivimi darili.

Obisk spletne trgovine za odlično idejo za darilo

Iščite rešitve za težave ko razmišljate o primernih darilih. Razmislite, kako bo darilo vplivalo na vaš odnos. Bodite praktični in pozorni. Če vidite na primer, da se je vašemu sodelavcu okrušil lonček za kavo, lahko poiščete lonček z zanimivim motivom zanj. Če se s partnerjem vse manj vidita si omislita kakšen kotiček s fotografijami iz vajinih skupnih doživetij.

Preglejte več daril tukaj. Luniks.si spletna trgovina, kjer vaše ideje zaživijo. Pišite nam za več informacij: [email protected].

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite