Kaj podariti za božič?

Kaj podariti za božič?

S prihodom decembra se vsako leto pojavi vprašanje – kaj podariti za božič. Čeprav je božič povezan z nakupovanjem, ne pozabite – bistvo je druženje s svojimi najdražjimi.

Se tudi vi sprašujete kaj podariti za božič? (vir: EV)

Kako do zanimive ideje za darila?

Ne postanite zagrenjeni ko pričnete z nakupovanjem daril. Darila so namenjena temu, da se v teh prazničnih dneh srečamo s sorodniki, znanci, prijatelji in si namenimo čas. Saj veste kako pravijo: »Čas je pomembnejši kot denar. Vedno imaš možnost, da zaslužiš več denarja, nikoli pa ne moreš pridobiti več časa.« Na Luniks.si za vas pripravljamo nove in zanimive ideje za darila. Naročite darila čimprej, da se izognete dilemi kaj podariti za božič. Potem pa samo uživajte v skupnem druženju.

Vprašajte, kaj si želijo

Preden greste v nakup za božična darila vedno prej vprašajte osebo, kaj si želi. Glede na različne raziskave je bilo ugotovljeno, da so darila, za katera je bila izražena želja, boljše sprejeta. Takšno obdarovanje se je mnogim zdelo bolj premišljeno in obzirno, kot na primer dajanje denarja, dragega darila ali drugega darila za katerega niso izrazili želje. Čeprav se mnogim zdi, da je pri darilu, pomembno presenetiti obdarovanca, je pravzaprav uresničevanje želja najpomembnejše.

Povečajte njihovo učinkovitost

Kaj pa ko ne dobite odgovora, kaj si nekdo želi? Vedno več je odgovorov: »Nič ne potrebujem, saj imam vse.« Povprašajte, kaj je nazadnje počel/počela zanimivega, kakšne ima načrte za novo leto… Poskušajte razbrati, s kakšnim darilom bi lahko povečali njihovo učinkovitost. Zakaj učinkovitost? Ker si vsak od nas želi biti učinkovit.

Podarite kaj uporabnega

Kaj podariti prijateljici za božič? Kaj podariti fantu za božič? Ker se ob božičnih praznikih pogosto obdarujemo tudi v širšem krogu, morda tudi sorodnike, ki jih ne vidimo tako pogosto in jih ne moremo kar povprašati, kaj si želijo, so vedno dobrodošla darila tista z uporabno vrednostjo. Tudi že gre za kavo, hrano, nogavice… Ko se sprašujete torej kaj podariti za božička imejte v mislih uporabno vrednost darila.

Poiščite zanimiva darila na luniks.si.

Bistvo obdarovanja

Oseba, ki darilo podarja, vidi vrednost darila v tem, koliko je o tem darilu in o tej osebi premišljevala ter koliko časa je bilo vloženega v to. Medtem, ko oseba, ki darilo prejema vidi le darilo in ne truda vloženega v darilo. Če imate pomisleke o tem, da vaše darilo ni bilo dovolj dobro sprejeto, povejte kako ste do tega darila prišli. Povejte, koliko truda ste vložili, kako ste prišli na to idejo. Dokazano je tudi, da imajo podarjene stvari sentimentalno vrednost in so vsakemu zato pomembnejše. Če imajo darilo uporabno vrednost in spoznajo vašo zgodbo, kako ste do darila prišli, bodo še toliko bolj lepo sprejeta. Nikar se torej ne obremenjujete ali ste kupili pravo darilo za določeno osebo. Uživajte v preživljanju časa skupaj.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite