Novoletna darila narejena doma

Novoletna darila narejena doma

Takoj po božiču sledi še prihod novega leta, kjer se ponovno zberemo z našimi najdražjimi. Ponekod je novoletno obdarovanje tradicija, spet drugje ne. A ko se odpravljamo na novoletno slavje k družini ali prijateljem domov, jim običajno prinesemo kakšno steklenico vina, penine, ali kako drugače izrazimo hvaležnost za gostoljubje. Novoletna darila lahko z nekaj domišljije pripravite kar doma.

Posoda z domačimi piškotki16

Nič ne more premagati domačih piškotov ali peciva. Ne samo, da s tem gostitelju izkažete hvaležnost, to je odlično darilo, da pokažete tudi, da ste vložili nekaj truda v pripravo tega darila in seveda s tem, da vam je mar. Slastni piškotki bodo popestrili vsako kosilo ali večerjo.

Takšno darilo lahko z detajli še dodatno dodelate in tako dosežete še večji »uau efekt« s tem, da jih lepo božično zapakirate.

Personaliziran koledar ali album

Dandanes naredimo skozi leto veliko fotografij, a žal, vse fotografije pogosto ostanejo na telefonu. Razvijte fotografije trenutkov, ki ste jih skozi leto doživeli z vašimi prijatelji. Fotografije zložite v album ali lepo škatlo, če imate več časa, pa lahko pripravite lep, personaliziran koledar. Takšno darilo bo tudi lep spomin.

Suho sadje in agrumi

Zima je obdobje, ko se srečujemo z veliko obolenji, virusi, vročino…Hitreje nam pade odpornost. Darilni paket z vitamini, bo prav prišel vsakemu. Doma lahko pripravite suho sadje (jabolka, banane…) in jih zmešate z oreščki. Pripravite jih v lično posodico. Dodate še agrume (paket marelic, pa limon), kakšno steklenico meda, ali pa morda medice in podarite odličen »vitaminski paket«.

Novoletna darila lahko pripravite kar doma (Vir: EV).

Košara z ozimnico

Ker je pozimi manj sveže zelenjave in so pred nami še dolgi meseci, preden bo na vrtu spet kakšna sveža zelenjava, lahko vaše najdražje razveselite s paketom za ozimnico. Le-ta lahko vsebuje vloženo zelenjavo in sadje (breskov kompot, kisle kumare, rdeča pesa…), džeme (npr. jabolčni džem, marelična marmelada…). Pripravite lahko tudi kakšno pijačo, s katerimi so bodo ogreli dolge zimske dni (npr. limnoche, čokoladni liker…).

Pleten pulover

Ja, včasih so pletenine bile pravi zimski hit, danes pa se doma narejeni izdelki ponovno vračajo v modo. Če vam pletenje ne gre, lahko poskusite zašiti kakšno lepo torbico, ruto… Pomagajte si s pripomočki za dom in vrt.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite