Rojstnodnevna zabava doma – triki za uspešno pripravo zabave

Rojstnodnevna zabava doma – triki za uspešno pripravo zabave

Jesen in zima prinašata več priložnosti za druženje v notranjosti: od prazničnih in nedeljskih kosil, zgodnjih večerij ter seveda zabav za rojstni dan. Vsaka rojstnodnevna zabava je prav posebna. Lahko jo naredimo še bolj posebno, če pripravimo tematsko zabavo. Da bo naše druženje s prijatelji in družino zares prijetno pa je najbolj pomembno, da zabavo pripravo zabave dobro organiziramo.

Rojstnodnevna zabava doma naj bo dobro pripravljena, da boste uživali tudi vi (Vir: EV)

Pripravite si jedilnik

Zmotno je razmišljati o tem, da je treba pripraviti obrok hrane in ga postreči vse na enkrat. Pripravite si jedilnik jedi, ki jih boste postregli, medtem, ko skupaj klepetate in se družite.

Začnite s hladnimi predjedmi, aperitivom, toplo predjedjo, izberite različna vina, ki se prilagajo jedem. S takšno razporeditvijo se boste razbremenili, gostje pa bodo vedno radi kaj prigriznili ob prijetnem druženju.

Pogosto je zelo težko pripraviti hrano na točno določeno uro. Tudi če pripravite hrano točno na dogovorjeno uro, se lahko zgodi, da bodo nekateri gostje zamudil. S takšnim jedilnikom se boste razbremenili, dajali pa boste še večji vtis organiziranosti.

Glavno jed si pripravite tako, da jo, ko bodo vsi zbrani, samo zaključite. Ne pozabite na sladice, ki zaokrožijo vaše druženje v čudovito izkušnjo.

Zabava za rojstni dan – bistvo je dobra priprava

Ključ do odličnega dogodka je vedno v predpripravah. Večino stvari za rojstnodnevno zabavo lahko pripravite vnaprej. Tudi sestavine za pripravo hrane lahko po večini kupite vnaprej, tako vam ne bo treba vsega skupaj iskati zadnji trenutek. Nakupovanje v zadnjem trenutku je lahko povezano s stresom in obstaja večja verjetnost, da kaj pozabimo. Če pripravljate vso hrano doma, ali samo prigrizke, lahko tudi te v večji meri pripravite vnaprej.

Inovativno pripravite prostor

Bistvo je v detajlih. Lepo pripravljen prostor in skrbni premišljeni detajli, bodo vašo zabavo naredili ekstravagantno. Priprava prostora bo zelo vplivala na vzdušje, ki ga želite ustvariti. Intimno, sproščeno, zabavno… Vzdušje lahko nakažete z različnimi majhnimi detajli.

Kreativna priprava jedilne mize

Izberite lepe prtičke za mizo. Čeprav tako majhen detajl, a pri papirnatih prtičkih za rojstni dan ne iščite bližnjice. S prtički lahko ustvarite zelo lepo mizo. Kot prvo, jih bo po prostoru zelo veliko, zato hitro preplavijo prostor. Namesto belih prtičkov izberite tokrat prtičke z vzorcem.

Uporabite zanimive posode, ki bodo vašo hrano naredile prav mojstrovino:

Kreativna priprava mize za rojstni dan (Vir: Luniks)

Rože na zabavi za rojstni dan

Morda se zdi nepotrebno, a šopek rož na mizi za rojstni dan povsem poživi prostor. Lahko pripravite mini aranžmaje in prav lepo okrasite prostor.

Glasba za prijetno vzdušje na rojstnem dnevu

Bistvo vsake zabave je dobra glasba. Nikar ne mislite, da je dovolj radio. Vzemite si kakšen dan in na spotifyju pripravite dober seznam predvajanja skladb. Dovolj je, da listo pripravite na telefonu – potrebujete samo dober zvočnik, da se bo glasba v redu slišala.

Prijetna osvetlitev prostora

Za prijetno vzdušje v prostoru postavite na različni konec sobe nekaj led lučk in proti večeru ustvarite prijetno vzdušje. Močne luči so lahko preveč, vklop televizije pa lahko uniči pogovor.

    Dodaj odgovor

    Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

    Izberite