8 razlogov zakaj izbrati zanimiva poslovna darila

8 razlogov zakaj izbrati zanimiva poslovna darila

Preglejmo nekaj razlogov zakaj je smiselno poslovnim partnerjem, strankam, dobaviteljem in drugim izročiti zanimiva poslovna darila.

Tradicija izmenjave daril

Izmenjava poslovnih daril je pomembna tradicija in ustvarja pozitivne povezave med različnimi organizacijami, strankami in zaposlenimi. Dolgoročno lahko s poslovnimi darili povečate svoj ugled, zadržite več strank in utrdite svojo blagovno znamko. Tradicija obdarovanja se skozi zgodovino nikoli ni izničila, saj imajo od poslovnih daril vsi koristi.

Izberite zanimiva poslovna darila in ohranjajte dolgoročne poslovne odnose (Vir: Pixabay)

 1. Okrepite poslovni odnos

Ni vam treba iskati posebne priložnosti za izmenjevanje daril, če je vaš namen okrepiti poslovni odnos. Trden poslovni odnos je bistvo dolgoročnega sodelovanja in poslovna darila so del tega odnosa.

 1. Razlikujte se od konkurence

Poleg izjemno hitrega tempa življenja, ki ga živimo, se je sedaj poslovanje v vseh pogledih preselilo še na splet. Še pred desetimi leti je bila pozornost kupca 20 minut, danes pa moramo pozornost ujeti v TREH sekundah. Veliko poslovanja poteka prek različnih družbenih medijev in prav težko je doseči razlikovanje od konkurence. Podarite zanimiva poslovna darila in se razlikujte od konkurence.

 1. Povečajte prodajo

Ta pristop je star toliko, kot je stara trgovina. Če so včasih na tržnici prodajali izdelke (na primer mleko, kruh, sadje, zelenjavo…), so vas k svoji stojnici zvabili tako, da so vam dali nekaj brezplačnih vzorcev. Pri tem so vam laskali in predstavili svoje prednosti, vas povprašali, kaj bi potrebovali in vam poskušali prodati čim več stvari, ki lahko zadovoljijo vaše želje.

Danes je “nekaj zastonj” postalo del strategije vsake prodaje: novice, nasveti, izobraževanja, darila… Skrbno izbrana poslovna darila bodo kupcem in poslovnim partnerjem dala občutek, da vam je mar, počutili se bodo cenjene in prepoznali prednost ohranjana odnosa z vami.

 1. Utrjujte svoje dobro ime

Medtem, ko lahko za širšo publiko lahko izberete promocijska darila, pa lahko za izbrane poslovne partnerje naročite darila izbrana posebej za prejemnika. V obeh primerih gre za pozitivno promocijo blagovne znamke in odraža pozitivno kulturo. Vsakič, ko bodo pogledali ali uporabljali darila, se bodo spomnili na vas.

 1. Znižajte stroške oglaševanja

Poslovna darila so tudi najcenejša oblika promocije. Veliko več truda, oglasov, ponavljajočih reklam je potrebnih, da dosežemo takšno prepoznavnost, kot jo dosežemo z izmenjavo daril. Takšna poslovna darila so namreč oprijemljiva, uporabna in so tako dolgoročna reklama.

 1. Izkažite spoštovanje

Iskanje poslovnih daril naj bo usmerjeno na smiselnost glede na uporabnika, tako boste dali osebi občutek pomembnosti, izkazali boste spoštovanje. V idealnem primeru bi poslovno darilo moralo biti koristno v osebnem in poklicnem življenju.

Kljub temu, da so poslovna darila del tradicije, se potrudite, da bo prejemnik darilo prejel na primeren način. Na primer, na Japonskem se zelo spoštuje izmenjavo poslovnih daril, pri čemer pa ni tako pomembno kaj podarite, ampak kako poteka izmenjava.

 1. Ustvarite priložnost za poglobljen pogovor

Obdarovanje strank s poslovnimi darili bo omogočilo bolj odprt pogovor. Poslovna darila so odlična za prebijanje leda, tako se stranke hitreje in lažje zaupajo. Izmenjava poslovnega darila je lahko tudi priložnost, da si vzamemo nekaj več časa za pogovor in se sproščeno pogovorimo o prihodnosti.

 1. Ustvarjajte ali ohranjajte dobro vzdušje

In nenazadnje – darilo vsakega nasmeji, čeprav samo za nekaj trenutkov. Prebijte stresna obdobja s poslovnimi darili. Zanimiv izdelki lahko ustvarijo prijetnejše vzdušje.

Poslovna darila po pošti

Ali nimate časa obiskati poslovnega partnerja, pa bi ga radi obdarili? Dostava daril po pošti ima prav poseben učinek. Če nimate časa za pošiljanje daril po pošti, bomo z veseljem to za vas storili mi.

Velika izbira izdelkov na luniks.si

Na luniks.si redno dopolnjujemo našo ponudbo in se zavzemamo za to, da vam ni treba vložiti veliko časa v iskanje daril. Samo izberite:

Pokličite nas, če potrebujete podporo ali želite našo pomoč pri pakiranju v darilne vrečke in pošiljanje po pošti.

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Izberite