Vse za žar

Vse za žar

Poletna druženja so tukaj. Čas je, da se zakuri žar! Imate vse potrebno? Za vas smo pripravili veliko različnih izdelkov, ki so nepogrešljivi to poletje.

Preverite zanimive izdelke za žar na luniks.si (vir: EV).

Žar mojster

Zagotovo ima tudi vaša družina enega mojstra za žar. Priprava žara je običajno skupinsko delo. Vsak nekaj prispeva in potem je že sama priprava na žar piknik pravo doživetje.

Nekaj korakov, kako se uspešno pripraviti na žar
 1. Priprava prostora

Da vas vreme ne preseneti je pomembno, da najprej pripravite prostor za druženje zunaj in kasneje tudi v notranjosti. Če nimate že urejenega sedišča, pripravite mize, stole ali odeje, da bodo gostje lahko udobno sedeli med obrokom.

Poskrbite, da imate vse potrebno posodo, krožnike, pribor, kozarce in serviete, da boste lahko postregli hrano in pijače.

 1. Pripravite žar

Najbolj priljubljen je zagotovo žar na oglje, ki naredi prav poseben okus. Pred uporabo ga dobro očistite, postavite na varno mesto, da vas ne preseneti veter in ne pozabite na:

 • Oglje za žar,
 • Pribor,
 • Posodo…
 1. Izbira hrane

Izberite kakovostne sestavine za žar, kot so meso, perutnina, ribe, zelenjava, klobase in podobno. Poskrbite, da imate dovolj raznolikosti, da boste zadovoljili različne okuse in prehranske potrebe vaših gostov.

Ne pozabite, da je na žaru vsaka hrana zelo okusna, zato se nikar ne osredotočite zgolj na kakšne čevapčiče in hrenovke. Izberite čimbolj raznoliko hrano. Na žaru bo vse odlično: popecite papriko, melancano, šampinjone, sir za žar, poletno…

Tudi ribe in morski sadeži so odlična izbira za žar. Izberite trše ribe, kot so losos, tune ali mečarice, ki se ne bodo razpadle med peko. Morski sadeži, kot so škampi, kalamari ali lignji, pa so prav tako odlična izbira.

Poleg zelenjave za žar ne pozabite na zelenjavo kot prilogo: koruza, čebula, paradižnik in druga zelenjava.

 1. Marinade in začimbe

Pripravite marinade in začimbe, ki bodo dodale okus vaši hrani. Lahko uporabite že pripravljene marinade ali pa sami pripravite svoje po receptu. Mariniranje mesa je najbolje opraviti že večer pred piknikom, da meso dobro vpije vse okuse.

 1. Pijača

Pripravite hladne pijače, kot so voda, sokovi, gazirane pijače, pivo ali vino, da boste imeli nekaj osvežujočega za ponuditi svojim gostom.

 1. Zaščita pred insekti

Če je piknik na prostem, razmislite o uporabi zaščitnih mrež, sveč, sprejev ali drugih sredstev za zaščito pred insekti.

 1. Učinkoviti pripomočki za žar

Shranite vse pripomočke za žar na enem mestu – izberite 16-delni set pripomočkov za žar: objemka, vilice, lopatka, palice za pečenje in čopič. Vsi pripomočki shranjeni v priročni torbi bodo navdušili vse, ki ste ljubitelji žara na domačem vrtu ali kamorkoli se odpravljate: na piknik k prijatelju, na kamp, na morje… Več tukaj in tukaj (prenosni žar).

  Dodaj odgovor

  Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

  Izberite