S spletno trgovino Luniks.si pošljite poslovna darila po pošti kar naslovniku

V času pandemije smo spoznali, kako pomembno je, da smo pripravljeni na različne nepredvidljive situacije. Vsak od nas si želi ohraniti (ali povečati) svoj obseg poslovanja in tukaj nam poslovna darila po pošti lahko predstavljajo bistveno konkurenčno prednost.

V naslednjih korakih vam bomo predstavili kako se dobro pripraviti na obdarovanje poslovnih partnerjev po pošti. Pošiljanje daril po pošti je v času pandemije postalo kar izziv, ki smo se ga dobro lotili in vam sedaj lahko svetujemo ter pomagamo pri izvedbi.

Fotografija: Kako poslati poslovno darilo po pošti? (Vir: EV)

5 korakov za uspešno pošiljanje poslovnega darila po pošti

Obdarovanje po pošti se bistveno razlikuje od osebnih obiskov in osebnega obdarovanja. Pošiljanje poslovnega darila po pošti zahteva veliko več organizacije. Prav vsak si ne more privoščiti takšnega načina obdarovanja, saj mu lahko zmanjka časa ali volje do organizacije.

Na spletni strani luniks.si nudimo zanimiva poslovna darila. Preglejte jih tukaj, ali izberite moško ali žensko kategorijo daril. Če boste darilo poslali po pošti, delimo z vami naslednje nasvete. Upoštevanje le-teh, vam bo pomagalo, da bo darilo doseglo prejemnika in seveda namen.

 1. Priprava naslovov

Morda se sliši enostavno, a sploh ni tako. Naslovi za pošiljanje poslovnih daril po pošti so lahko pogosto različni od naslova, ki ga podjetja uporabljajo za dostavo računov (ali od uradnega naslova). Pri poslovnih darilih namreč želimo, da je naslovnik poslovnega darila tudi prejemnik. Prednost osebnega obdarovanja je ravno v tej enostavnosti – ko se z osebo osebno srečamo, ji predamo darilo.

Torej, da bo pošiljanje darila zares uspešno poskrbite, da boste imeli pravi naslov za pošiljanje. Da vam ne bo zmanjkalo časa za ta del organizacije, vam svetujemo, da se o naslovih za dostavo prepričate že danes. Na primer: podjetje ima lahko upravo in skladiščne prostore, ali pa podjetnik ima lahko naveden osebni naslov in pisarniški. Na kateri naslov poslati darilo po pošti, da bo vaš poslovni partner le-tega prejel?

 1. Tiskanje naslovov

Ko imamo naslove pripravljene je treba le-te pripraviti za tisk. In čeprav gre za zares enostavno opravila je ta del lahko – velik časovni zalogaj. Gre za opravilo, ki je dokaj zamudno, zato ne čakajte s pripravo tega na zadnji dan, saj boste kakšen naslov nehote zamenjali.

Morda ste se odločili, da boste naslove pisali na roko na darila – kar je super, a ne pozabite na zahteve, ki jih imajo dostavne službe pri pošiljanju priporočenih daril. Takrat je treba za vsak paket ali pismo napisati še naslov pošiljatelja. To seveda lahko pohitrite, če imate vnaprej pripravljen seznam daril in stehtana darila. Na seznam tako napišete naslovnika in težo darila.

Ko pošiljate po pošti do 10 daril ta del opravil morda še ni zahteven. Ko pošiljate 20, 30 ali tudi 100 daril po pošti pa je možnost, da pride do zamenjave ali zmešnjave dokaj hitro.

 1. Pakiranje poslovnega darila za pošiljanje po pošti

Naslednji najpomembnejši del pri pošiljanju poslovnega darila po pošti je embalaža. Kot prvo je zelo pomembno, da je vaša embalaža varna za darilo, ki ga pošiljate. Če pošiljate po pošti svetilko naj bo le-ta dobro zaščitena, embalaža pa jasno označena, da ima paket lomljivo vsebino. Naslov mora biti viden. Pazite, da se ne zgodi, da darilo pošljejo nazaj na vaš naslov, saj naslov prejemnika ni bil jasno označen.

 1. Sporočilo ob darilu

Predati poslovno darilo osebno je zelo preprosto, saj jih predamo ob osebnem obisku. Osebno srečanje spremlja še prijeten pogovor, zahvala, drug drugemu zaželimo uspešno nadaljnje poslovanje in se dogovorimo za naslednje srečanje. Obiskovanje poslovnih partnerjev nam res vzame nekaj časa, a nikar ne pomislite, da boste z obdarovanjem poslovnih partnerjev po pošti prihranili pri času.

Ko imate pripravljena darila, naslove in embalažo za pošiljanje je zelo pomembno poskrbeti za celosten izgled darila. K temu spada sporočilo zahvale ali kakšna voščilnica, kar je bistvena prednost, ki naredi vaše darilo bolj personalizirano, osebno in predvsem – ostane v spominu.

Ne pozabite, da lahko navdušite tudi z notranjo embalažo darila. Z lepo, moderno embalažo lahko dodate dodano vrednost darilu po pošti, pri tem pa lahko paket še dodatno zaščitite pred udarci, ki so jim darila po pošti izpostavljena.

 1. Spremljanje dostave

Žal, s tem, ko ste vaše darilo predali poštni službi, vaše delo še ni končano. Veliko je dejavnikov, ki vplivajo na to, da darilo varno prispe do naslovnika:

 • paket lahko prevzame nekdo drug,

 • paket se pusti pred pisarno in se založi,

 • sprememba naslova,

 • na prejemnikov naslov dostavlja drug poštar, ki še ni seznanjen s posebnosti dostave za določeno stavbo,

 • napake pri dostavi…

Poskrbite za to, da boste uspeli preveriti, ali je vaše darilo bilo dostavljeno. Konec koncev – vložili ste veliko truda in časa, tudi če gre za majhno vrednost darila, si želite, da le-to pride do naslovnika.

Dobra povratna informacija je neprecenljiva

Pošiljanje poslovnega darila po pošti ima seveda tudi prednosti. Običajno vas najbolj razveseli – sporočilo o prejetju darila. Če bo darilo prišlo do naslovnika in bo lepo pripravljeno, verjemite, naslovnika boste presenetili in boste prejeli kakšno povratno informacijo. Ali bo to zahvalni klic, sporočilo, fotografija darila ?… Povratne informacij so zares super, saj s tem vidite, da je poslovni partner dobil darilo.

Ta del – torej, ko naslovnik prejme darilo, je tista dodana vrednost, ki ga ima darilo poslano po pošti. Ko so dogovorite za osebno srečanje, določite termin srečanja. Ko pošljete darilo po pošti pa le-to (tudi če je pričakovano), vsebuje element presenečenja, saj nikoli natančno ne vemo, kdaj bo darilo prevzeto. Gre za lepo presenečenje. Nato sledi še pričakovanje ob odpiranju in prebiranju sporočila.

Pripravite se na pošiljanje poslovnih daril po pošti in dvignite vrednost vašega podjetja na novo raven. Če nimate časa bomo na luniks.si veseli, če lahko darila pripravimo in pošljemo na naslove kar v vašem imenu.

Prednost spletne trgovine Luniks.si je v spremljanju dostave

Izpostavili bi ključno prednost spletne trgovine luniks.si – naše izkušnje s spremljanjem dostave. S pošiljanjem daril po pošti imamo veliko izkušenj in srečali smo se tudi s prav posebnimi primeri, na katere sploh ne bi pomislili.

Veseli smo, da smo veliko izkušenj s pošiljanjem daril po pošti nabrali tudi v času zaprtja zaradi koronskih ukrepov, kajti takrat so dostavljalska podjetja bila zares preobremenjena. Gre za neprecenljive izkušnje, ki so pokazale kako pomembno je spremljanje paketa in da se naše delo zaključi šele takrat, ko je darilo prejel v roke naslovnik.

Poslovna darila opremimo s sporočilom

Poleg naše zaloge z lično embalažo in zaščito za darila, priložimo poslovnim darilom tudi lepo sporočilo. Poskrbimo za to, da bo vaš poslovni partner zares navdušen nad darilom, vi pa boste prejeli le klic zahvale.

 1. Korak Preglejte različne kategorije naših daril in izberite darila za vaše poslovne partnerje..

 2. Korak: izberite celostno storitev spletne trgovine Luniks.si, ki zajema:

  1. pakiranje darila,

  2. pripravo sporočila,

  3. odprema darila in/ali

  4. skrb za dostavo.

Želite izvedeti več: pišite nam ali se dogovorimo za sestanek, kjer nam predstavite vaše želje in zahteve.

Izberite